Get Adobe Flash player

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στην Ιουλίδα της Κέας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, του Επάρχου Κύθνου-Κέας, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Κέας, της Πολιτευτού των Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπαιδευτικών, του Πλοιάρχου και Αρχιλογιστού του πλοίου <<ΜΑΚΕΔΩΝ>> και πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

 Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μεταξύ άλλων είπε ότι όπως κάθε τόπος καυχάται και χαίρει για τα σεβάσματα της πίστεως, τα οποία κατέχει, έτσι και η Κέα σεμνύνεται για το ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους και την εφέστια εικόνα του, ο οποίος είναι ο Προστάτης και Έφορός της και την περικρατεί στην προσευχή του προς το Θεό, προστατεύοντάς την κάτω από τα πορφυρωμένα από το αίμα του μαρτυρίου άμφιά του. Προσέθεσε δε ότι οι Άγιοι μας δίνουν την ευκαιρία να συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί στους Ναούς τους, χωρίς διακρίσεις και διαχωριστικά τείχη, με πνεύμα αγάπης και ειρήνης, κάτι πολύ σημαντικό για την εποχή μας, στην οποία οι άνθρωποι έχουν αλλοτριωθεί και αποξενωθεί μεταξύ τους.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργησει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού και ακολούθως θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στο Ξυλόκαστρο, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην εορτή του Αγίου Βλασίου.

 

 

WebDesign: activeart.gr